assistentie bij verhuizing

Een verhuizing kan heel vermoeiend en verwarrend zijn. Een goede begeleiding is dan belangrijk. Het is fijn om in alle rust een aantal uurtjes per dag te sorteren wat er meegaat en wat niet. Ik maak meestal lijsten van deze sortering en vaak verdelingen in verschillende kamers of hoeken van kamers. Deze verdelingen kunnen zijn: “uitzoeken familie”, “ophalen kringloop”, “verkoop of veiling”, “goede doelen”, “ophalen gemeente afvaldienst” etc. In mijn ervaring is het bijhouden van duidelijke lijsten heel belangrijk omdat vaak maanden, zelfs jaren naar dato vragen rijzen over waar iets gebleven is. Dit samen sorteren en inpakken van spullen vergt veel geduld en verloopt soms makkelijker met een ‘vreemde’ dan met een familielid. Ik doe dit respectvol en met humor. En ik check alles: Een kledingstuk gaat bijvoorbeeld niet naar de kringloop voordat alle zakken gecontroleerd zijn……ik vond zo met regelmaat kostbaarheden.

Untitled-1-02Afspraken maken met gemeente afval, kringloop winkels, veilinghuizen, het ter vernietiging wegbrengen van oude adminstratie etc. kan ik allemaal voor u afhandelen.  Dit geldt ook voor het bezemschoon achterlaten van de oude woning en het herinrichten van de nieuwe woning.

Als interieurarchitect heb ik hierin de nodige ervaring, maar daarnaast ben ik heel praktisch en handig en kan ik me goed verplaatsen in een situatie en de persoon in kwestie. De vele verhuizingen die ik zelf in mijn leven doormaakte, maken mij ervaringsdeskundig. Dozen die snel weer bij de hand moeten zijn op de nieuwe plek, vervoer ik zelf. Bed wordt opgemaakt en kleding en toiletspullen worden uitgepakt.